germa3 germa2 germa5Za koru:
6 jaja
 // 6 Eier
5 kašika šećera // 5 EL (Esslöffel) Zucker
6 kašika brašna // 6 EL Mehl
1/2 kašikice praška za pecivo 
// 1/2 TL (Teelöffel) Backpulver

Za fil:
1/2 kg jagoda // 1/2kg Erdbeeren
150g maslaca // 150g Butter
100g šećera u šrahu // 100g Puderzucker
400g ABC sira // 400g ABC Käse
1 kašika meda // 1 EL Honig
Sok od jednog limuna // Saft von einer Zitrone

PRIPREMA:
Ulupati mikserom balanca sa šećerom.
Kada se dobro umuti, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo. Pa onda toj smesi dodavati jedno po jedno žumance pa lagano mešati žicom. Pleh obložiti papirom za pečenje, koji prethodno treba namazati maslacom. 
Koru peći na 180 stepeni.
Kada se kora ohladi premazati je džemom od jagoda i srolati u rolat. 
Rolat staviti u frižider oko 10 min da se stegne.
Stegnut rolat seći na komade širine 7cm. 
Okruglu posudu obložiti streč folijom i obložiti je komadima isečenog rolata, dok ivice posude ne budu potpuno obložene. Opet staviti u frizider da se prohaldi dok spremamo fil.

Umutiti maslac i šećer, pa dodati sir i ostale sastojke. Na kraju dodati 200g izbledanih jagoda. Sve dobro promešati. 
Fil sipati u posudu sa poređanim biskvitom. 
U fil po želji možete doati ostatak celih jagoda. 

Služiti rashlađeno.

Logo bez kapije - 1 vinjeta

Guten Appetit!
Uživajte i ne zaboravite da učite nemački sa nama!
Vaša Germania Zentrum!

Related Articles