8 1 DSC_6617-1 2 DSC_4068

Hleb sa belim lukom // Knoblauchbrot

* 200ml mleka // 200ml Milch
* 200ml tople vode // 200ml lauwarmes Wasser
* 500g brašna T-500 // 500g Weizenmehl Type 500
* 8g svežeg kvasca // 8g frische Hefe
* 1 kašikica šećera // TL Zucker
* 1 kašikica soli // TL Salz
* 1 cela glavica sitno seckanog belog luka // 1 zerkleinerter Knoblauchkopf
* 1 veza peršuna // 1 Bund Petersilie
* 80g maslaca // 80g Butter
* 80g sira trapista // 80g Trappistenkäse

PRIPREMA:

U malo mleka staviti kvasac, šećer i kašičicu brašna. Sve pomešati, pa ostaviti da kvasac nadođe. U zasebnu posudu staviti brašno, sol i dodati smesu sa kvascem. Toj smesi dodati 200ml tople vode i umesiti testo.

Testo ostaviti na toplom da nadođe.

Maslac istopiti, pa mu dodati iseckani beli luk i peršun. Nadošlo testo podeliti na oko 16 jednakih delova.

Svaki deo umakati u smesu sa maslacom. Poređane hlepčiće ostaviti u tepsiji oko 20 min da dodatno nadođu.

Pre pečenja na testo naredati sir. Peći na 200 stepeni oko 25/30min.

Logo bez kapije - 1 vinjeta
Guten Appetit!
Uživajte i ne zaboravite da učite nemački sa nama!
Vaša Germania Zentrum!