* 1 ulupano jaje // 1 Ei
* 100g maslaca // 100g Butter
* 500g brašna // 250g Weizenmehl
* ½ paketića svežeg kvasca // 1/2 Hefepackung
* prstohvat soli // eine Prise Salz
* 250ml mleka // 250ml Milch
* malo šećera // Ein bisschen Zucker
* Maka i susama za posipanje // Mit Zucker und Mohn bestreuen
* malo šećera // Ein bisschen Zucker
* Maka i susama za posipanje // Mit Zucker und Mohn bestreuen
PRIRPEMA:
U malo mleka, šećera, i brašna omekšati pola paketića kvasca.
U posudu za mešanje sipati 500g brašna, 1 ulupano jaje, maslac sobne temperature, prstohvat soli, omekšali kvasac i zamesiti testo sa oko 250ml mleka. Dobro rukama izraditi testo, sve dok se na njemu pojave mehurići i testo počne da se odvaja od ruku.
Testo prekriti krpom i ostaviti na toplom mestu da se podupla.
Ukiselo testo sipati na dasku postom brašnom, te ga podeliti na 5 jednakih delova. Od 5 traka isplesti željeni oblik hleba.
Svaki deo možete namazati belancem i posuti makom ili susamom, pre pletenja. Jedan deo možete namazati samo žumancem da bi dobio lepu žutu boju.
Peći na 200°C , oko pola sata.
U posudu za mešanje sipati 500g brašna, 1 ulupano jaje, maslac sobne temperature, prstohvat soli, omekšali kvasac i zamesiti testo sa oko 250ml mleka. Dobro rukama izraditi testo, sve dok se na njemu pojave mehurići i testo počne da se odvaja od ruku.
Testo prekriti krpom i ostaviti na toplom mestu da se podupla.
Ukiselo testo sipati na dasku postom brašnom, te ga podeliti na 5 jednakih delova. Od 5 traka isplesti željeni oblik hleba.
Svaki deo možete namazati belancem i posuti makom ili susamom, pre pletenja. Jedan deo možete namazati samo žumancem da bi dobio lepu žutu boju.
Peći na 200°C , oko pola sata.

Guten Appetit!
Uživajte i ne zaboravite da učite nemački sa nama!
Vaša Germania Zentrum!
Uživajte i ne zaboravite da učite nemački sa nama!
Vaša Germania Zentrum!