DSC_0380 DSC_0442 DSC_0444

ZA TESTO / TEIG:
* 250 g mekog brašna // 250g Weizenmehl Type 500
* 125 g putera // 120g Butter
* 60 g šećera // 60g Zucker
* prstohvat soli // 1 Prise Salz
* 1 jaje ulupano // 1 geschlagenes Ei
* 1 kašika hladne vode // 1 EL kaltes Wasser
ZA FIL / FÜLLUNG:
* 250 g višanja // 250g Sauerkirschen
* 30 g gustina // 30g Gustin
* 50 g sećera // 50g Zucker

PRIPREMA:

Kako biste dobili testo, pomešajte sve gore navedene sastojke i brzo umesite smesu. Umotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u frizideru oko 30min da odmara.
Visnje pomesajte sa 1dcl vode pa ih stavite da se lagano kuvaju. Kada prokuvaju, dodajte im gustin i šećer, pa dobro promešajte. Smanjite temperaturu i kuvajte do željene gustine. ( Ovo će zavisiti od vaše vrste višanja)
Kada su skuvane, pomerite ih sa vatre i ostavite da se ohlade.
Odstojalo testo oklagijom razvucite na debljinu koja vam odgovara. ( Ja volim da kore budu što tanje )
Razvaljano testo stavite u odgovarajuci kalup i vratite u frizider na 15 minuta.
Nakon hladjenja testa, stavljamo fil.
Pitu možete ukrasiti baš kao i ja, tako što ćete od ostatka testa napraviti trakice koje ćete plesti preko fila.
Testo premažite sa ulupanim žumancem.
Pitu pecite na 180°C – oko 40ak minuta.

Logo bez kapije - 1 vinjeta

Guten Appetit!
Uživajte i ne zaboravite da učite nemački sa nama!
Vaša Germania Zentrum!