O NAMA

KO SMO MI?


 

Škola nemačkog jezika „Germania Zentrum“ je specijalizovana za pružanje visokokvalitetne nastave jezika svim uzrastima. Bez obzira na to da li ste apsolutni početnik ili već posedujete izvesna znanja nemačkog jezika koja želite da usavršite, „Germania Zentrum“ Vam nudi mogućnost da kroz potpuno prilagođene metode naučite i progovorite nemački jezik.

Takođe, omogućavamo Vam da svoja znanja krunišete kako uspešnim polaganjem internacionalnih ispita, tako i osećajem sigurnosti u sporazumevanju na nemačkom jeziku. Pažljivo biranje nastavnih materijala i veliki trud i posvećenost našeg nastavnog kadra pri prenošenju znanja je ono što nas karakteriše.

KONCEPT UČENJA


Kursevi nemačkog jezika u našem centru realizuju se prema metodama renomiranih nemačkih izdavača za udžbenike i dodatna nastavna sredstva. Pažljivo smo ih analizirali i upotpunili dodatnim nastavnim materijalima kako bismo napravili savršen spoj i novi koncept nastave.

Sastavni deo nastave jesu i autentični video zapisi govornika kojima je nemački maternji jezik, kao i rad na autentičnim tekstovima, pisanim za nemačke čitaoce. Na taj način maksimalno približavamo jezik učeniku i dolazimo do pravog, živog nemačkog jezika sa kojim se srećemo kada otputujemo u Nemačku- na kratko ili „na duge staze“. Jednaku pažnju obraćamo na razvijanje sve četiri jezičke kompetencije: čitanje, usmeno izražavanje, pisanje i slušanje. A da bismo jednako dobro razvili sve četiri veštine, redovno uvodimo u nastavu materijale koji ciljano podstiču razvoj određene kompetencije.

Ovako osmišljen, naš koncept nastave svoj uspeh ostvaruje zahvaljujući dovoljnom broju časova. Odredili smo koliko ih optimalno treba biti da bi se znanje uspešno usvojilo i adekvatno uvežbalo. Primetićete da smo se potrudili da se svakom nivou posvetimo s velikom pažnjom kako bi uspeh učenja bio bolji i kako bismo vaše vreme za učenje maksimalno dobro iskoristili.

NASTAVNI KADAR – NAJVAŽNIJA KARIKA


Presudnu ulogu za uspešan transfer znanja ima nastavnik. Možemo se pohvaliti visokoobrazovanim kadrom, sa dugogodišnjim radnim iskustvom. Naši nastavnici motivisani su da se svakom učeniku posvete i da iz njega izvuku ono najbolje. Dinamični su i umeju da vode nastavni proces tako da to predstavlja učenje sa zadovoljstvom. Kompleksne nastavne sadržaje učiniće zanimljivim i kontinuirano će pratiti Vaš razvoj, skretati Vam pažnju na greške. Isto tako, roditelje naših malih polaznika će redovno izveštavati o uspešnosti i napredovanju njihovih mališana. Naši nastavnici kontinuirano rade na sebi i usavršavaju svoje jezičke i metodičke veštine.

METODIKANastavu zasnivamo na proverenim metodama, usklađujući ih sa potrebama kurseva. Naši kursevi baziraju se na Evropskom referentnom okviru za jezike – za opisivanje nivoa dostignutog jezičkog znanja. Sastavljen je od strane Saveta Evrope, a cilj mu je da obezbedi standardizovan metod za predavanje jezika i procenu nivoa znanja, koji bi se odnosili na sve evropske jezike.