2-1 6-14-1 DSC_6351

RECEPT ZA KROFNE // BERLINER (FASCHINGSKRAPFEN)

* 500g brašna // 500g Weizenmehl
* Paketić svežeg kvasca // 1 Hefewürfel
* 3 žumanca // 3 Eigelb
* Narendana kora jednog limuna // eine geriebene Zitronenschale
* 50g putera // 50g Butter
* Prstohvat soli // 1 Prise Salz
* Malo šećera // Zucker
* Pola litre ulja // 0.5l Öl
* 125g čokolade i 60g maslaca za preliv // Für Schokoladenguss: 125g Schokolade und 60g Butter

PRIRPEMA:

U malo mleka, malo soli i šećera i brašna, omekšati paketić svežeg kvasca. Umutiti tri žumanca, 50g putera ili masti, koru od limuna i malo šećera. Dodati 500g brašna, omekšali kvasac i mleka prema potrebi. Celu masu mititi varjačom dok se ne počne odvajati od posude. Testo mora biti meko. Ostavite testo na toplom mesto da uskisne.

Testo staviti na pobrašnjanu podlogu, pa ga razvući na debljinu od 2 cm, pa čašom ili kalupom vaditi od testa krugove, redjati na čist stolnjak, posuti brašnom i prekriti krpom te ostaviti još malo da nadodju.

U manjoj šerpi zagrejati ulje i ubacivati korfne da se peku. Pržiti dok porumene.

Otopiti smesu čokolade, maslaca i 25ml vode. Pa krofne umakti u tu smesu te dekorisati po želji.

Logo bez kapije - 1 vinjeta
Guten Appetit!
Uživajte i ne zaboravite da učite nemački sa nama!
Vaša Germania Zentrum!